Creatieve Sint-middag op ’t Kasteel

Vrijdag 23 november was een hele speciale dag voor de kinderen van ’t Kasteel. Voor groep 1-2 begon de dag met een heel bijzonder bezoek. Er kwamen 13 peuters op bezoek samen met hun ouders en er waren twee pieten op school. Het waren de nieuwe pieten en zij verdienden ook direct een sticker omdat ze nu de cadeautjes goed in kunnen pakken.

De peuters en de kleuters hebben genoten van de Pietengym, een pietenmuts maken het spelen in het huis van de Sint. Ook mochten de kinderen met de Pieten op de foto.

Voor groep 3 tot en met 8 begon het feest na de grote pauze. Om 12.45 uur werden alle kinderen verdeeld en hebben wij groepsdoorbrekend gewerkt aan het maken van een sinthanger, een pietenpotje, een stoomboot en de sokpiet. Alle opdrachten zijn bedacht en uitgewerkt door Shirley en Mariken van NeoDoen.

Kinderen uit verschillende groepen hebben samen kunnen werken, samen kunnen leren en samen kunnen genieten van hun prachtige sint opdracht. En wat een creativiteit hebben de kinderen van ’t Kasteel. Houtblokjes aan elkaar lijmen, een sok aan elkaar knopen of kraag van een piet maken, niets wat te moeilijk voor onze creatieve kinderen.

Iedereen heeft genoten van een gezellige middag waarbij groepsoverstijgend werken, het ontwikkelen van je talent en de creativiteit stimuleren en ontwikkelen centraal stond.