De Meander nu officiële KiVa-school

Sinds deze week is daltonschool De Meander een gecertificeerde KiVa-school. Dat werd gevierd met een gezellige bijeenkomst op het plein en de onthulling van Het Vriendenbankje. Op dit bankje kan een kind plaats nemen als het even niemand heeft om mee te spelen. Anderen kunnen dit kind dan uitnodigen om mee te doen met hun spel.

Twee jaar geleden stapte de school over op KiVa als lesmethode voor sociale veiligheid en pestpreventie. Onder het motto ‘Samen maken wij er een fijne school van!’ krijgen alle leerlingen sindsdien les over sociale situaties in de groep. “We hebben twee jaar geleden voor KiVa gekozen omdat het een bewezen methode is die in maar liefst 21 landen wordt gebruikt” vertelt directeur Annemieke Verweij, “Bovendien is uit onderzoek gebleken dat KiVa het welbevinden van de leerlingen verhoogt en is bewezen dat het pesten met ruim 63% vermindert”.

Deze inspanningen van de afgelopen twee jaar zijn nu beloond met het officiële certificaat van KiVa. De Meander is de tweede basisschool in Nieuwegein die dit certificaat in ontvangst mocht nemen.