De Trekvogel genomineerd voor Nationale Onderwijsprijs

Openbare basisschool De Trekvogel heeft de Utrechtse onderwijsprijs gewonnen. Met het zelfontwikkelde programma Talentontwikkeling Op Vrijdag (TOV) onderscheidt de school zich op het gebied van creativiteit.

Dankzij deze prijs is de school automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze prijs wordt eens in de 2 jaar uitgereikt. De Nationale Onderwijsprijs wil dat scholen kunnen laten zien wat hun vernieuwingsprojecten zijn, want zij vinden dat creatieve en initiatiefrijke scholen een podium verdienen. Zij vinden het belangrijk dat scholen, naast hun even zo belangrijke dagelijkse werk, de tijd vinden om bijzondere projecten op te zetten.

De Trekvogel heeft sinds 2017 deze TOV. Elke vrijdagmiddag van 12.30u-14.00u werken de kinderen uit groep 5 t/m 8 door elkaar. Ze werken gedurende 4 weken aan technieken en daarna 4 weken aan een creatieve opdracht. Dankzij dit project is te zien dat de kinderen samenwerken, dingen bedenken, mogelijkheden zien en betrokken en enthousiast zijn. En daar is de school trots op.

Dat de jury van de Utrechtse Onderwijsprijs het daarmee eens is, blijkt uit het juryrapport: “Wat TOV echt bijzonder maakt, is de mooie doorgaande lijn die men heeft ontwikkeld. Geen activiteiten ad hoc, eenmalige gastlessen of een bezoekje aan een museum. De school zet structureel in op talent(en)ontwikkeling. Mooi om te zien dat leerlingen van 8 tot en met 12 jaar elkaar stimuleren en ondersteunen.”

De Nationale Finale is op 27 maart 2019 in Leiden.