Afstand en verbinding, zowel letterlijk als figuurlijk

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 13/10/2020
15:15 - 16:45

Locatie
OBS Ridderspoor

Categorie├źn


Afstand en verbinding lijken twee uitersten, maar is dat wel zo? Deze tijd vraagt om bewuste keuzes met betrekking tot grenzen stellen en connectie maken met je groep of team. Ontdek hoe je in deze tijd zowel goed voor jezelf als voor de ander zorgt, zodat iedereen ontspannen zijn/haar taak kan uitvoeren.

Wat leer je

Wat betekent afstand voor jou? Wanneer voel jij je verbonden? Wat heb jij nodig in deze tijd? Elk jaar krijg je de uitdaging om er samen met je groep of team een mooie tijd van te maken. Hierbij is verbinding maken een must. Elk kind wil gezien en gewaardeerd worden, zodat het zich veilig voelt. Daardoor staat het open om de door jou aangereikte leerstof op te nemen. Sinds de Corona-periode is daar een extra uitdaging bij gekomen, want tegenwoordig hebben we ook bewust rekening te houden met afstand. Afstand en verbinding lijken twee uitersten, maar is dat werkelijk zo? Speelt dit eigenlijk niet in iedere relatie, op elk niveau? Hoe dicht mag iemand bij jou komen? Vanaf een afstand beschouwen om overzicht te krijgen, zodat je je vervolgens bewust kunt verbinden met de kinderen, heeft ook een beschermende werking. Jouw visie op afstand en verbinding helder hebben met betrekking tot de ouders en je werkzaamheden is waardevol; waar trek jij bijvoorbeeld een grens? Tijdens deze anderhalf uur neem ik je mee op onderzoek naar wat voor jou een hanteerbare modus is om, vanuit jouw behoefte en visie, grenzen te stellen en connectie te maken. Je krijgt theorie aangereikt en daarnaast doen we enkele oefeningen/opstellingen, zodat je met persoonlijke handvatten de deur uit gaat.

INSCHRIJVEN

Wil je aan een workshop meedoen, dan moet je je daarvoor vooraf aanmelden. Klik hier voor het aanmeldingsformulier of stuur een e-mail met je naam, de school waar je werkt en de naam van de workshop naar academie@stichtingrobijn.nl.