Begrijpend lezen/close reading

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 04/11/2019
15:00 - 16:30

Locatie
Bestuurskantoor

Categorieën


Het gemiddelde niveau in begrijpend lezen op onze scholen is lezen te laag en daalt. De directeuren en IB’ers hebben daarom gekozen voor extra aandacht hiervoor. De laatste tijd is er veel aandacht voor het belang van begrijpend lezen en het is dan ook hét thema bij Robijn. Begrijpend lezen kan een extra impuls gebruiken.

Ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rond begrijpend lezen en wat je kunt doen om het niveau omhoog te krijgen? Een van de werkwijzen die bewezen goed werkt, is close reading. Wil je er meer over weten? Kom naar deze workshop.

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlandse leesmethoden voor begrijpend lezen zich kenmerken door een eenzijdige gerichtheid op leesstrategieën. Close reading kan jouw leerlingen helpen om teksten die ze lezen beter te gaan begrijpen. Ze gaan dieper graven in de tekst door hem meerdere keren te lezen. Maar wat is close reading nou precies?

Wat leer je

In de workshop maak je kennis met de vijf facetten van close reading en leer je hoe je die kunt toepassen in jouw onderwijs.

Voor wie

Deze workshop is op een paar van onze scholen al gegeven. Wie hem nog niet heeft bijgewoond is van harte uitgenodigd te komen. Ook leerkrachten die nieuw zijn op de scholen die al een workshop gehad hebben.

Door wie

Deze workshop wordt gegeven door Kees Vernooy van Expertis.

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.