CLIL in de praktijk

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 22/04/2021
15:15 - 16:45

Locatie
Bestuurskantoor

Categorieën


Weet je het nog? CLIL staat voor Content and Language Integrated Learning: je werkt tegelijkertijd aan taaldoelen en vakinhoudelijke doelen. Dit scheelt tijd in de weekplanning en dat is wel zo efficiënt. Vorig jaar zijn we met veel collega’s tijdens de startworkshop CLIL in de Robijn Academie in de theorie gedoken. Als je kiest voor deze workshop, dan krijg je begeleiding in de ontwikkeling van een CLIL project dat je direct in je eigen onderwijspraktijk kunt inzetten en uitvoeren, maar ook kunt delen met je collega’s.

Wat leer je

Tijdens deze workshop werk je aan je eigen CLIL project. Dit mag ook samen met een collega uit dezelfde groep of bouw. We doen dit aan de hand van de kenmerken die bij CLIL horen, de vier C’s: Content (inhoud), Communicatie (taal), Cognitie (denkvaardigheden) en Cultuur (interculturele competenties). We bespreken hoe je op de juiste manier de taaldoelen en de vakinhoudelijke doelen kunt verzamelen. We vergeten ook de procesdoelen niet (zoals inzet, samenwerking, uitvoering en motivatie) evenals de (tussentijdse) evaluaties, die als onmisbare elementen in een CLIL les beschouwd kunnen worden.

Let op: Deze workshop bestaat uit twee middagen. Het tweede deel vindt plaats op 17 mei 2021.

INSCHRIJVEN

Wil je aan een workshop meedoen, dan moet je je daarvoor vooraf aanmelden. Klik hier voor het aanmeldingsformulier of stuur een e-mail met je naam, de school waar je werkt en de naam van de workshop naar academie@stichtingrobijn.nl.