Digitale geletterdheid in de klas. Hoe dan?

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 03/02/2021
15:15 - 16:45

Locatie
Bestuurskantoor

Categorie├źn


Digitale geletterdheid zijn alle vaardigheden die je nodig hebt om je in onze digitale samenleving staande te houden en jezelf te ontwikkelen. In deze workshop krijg je inzicht in het curriculum van de toekomst en digitale geletterdheid. Ook krijg je praktijk voorbeelden hoe je b.v. programmeren en robotica een plekje kunt geven in jouw lesprogramma.

Wat leer je

In deze workshops digitale vaardigheden en programmeren krijg je relevante informatie en zoemen we samen in op de kern van het leergebied digitale geletterdheid en vaardigheden. Je maakt kennis met de leerlijn programmeren van Kennisnet in het basisonderwijs. In deze leerlijn komen begrippen aan de orde die horen bij programmeren. Alle aspecten van informatievaardigheden, ICT-basisvaardigheden, computational thinking en programmeren tot aan mediawijsheid komen aan bod. Wij gaan ook praktisch aan de slag met programmeertools die je kunt gebruiken in de klas tot en met het werken met robotjes!

Alvast meer weten? Kijk op de website: www.meesterruud.nl.

INSCHRIJVEN

Wil je aan een workshop meedoen, dan moet je je daarvoor vooraf aanmelden. Klik hier voor het aanmeldingsformulier of stuur een e-mail met je naam, de school waar je werkt en de naam van de workshop naar academie@stichtingrobijn.nl.