Kennismaken met Close Reading

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 13/04/2021
15:15 - 16:45

Locatie
Bestuurskantoor

Categorieën


Close Reading is een aanpak van begrijpend luisteren en lezen waarbij de inhoud van een tekst centraal staat. Leerlingen gaan er op een actieve manier mee aan de slag. Herlezen, aantekeningen maken, samenvatten, samenwerken, discussiëren zijn vaardigheden die belangrijk zijn.

Wat leer je

In de workshop maak je kennis met de Close Reading-aanpak. Eerst krijg je informatie over wat Close Reading is. Aan de hand van een prentenboek en een tekst laten we zien hoe de aanpak werkt. Je ervaart zelf hoe het is om bewijs te zoeken en de tekst te herlezen aan de hand van tekstgerichte vragen. Hierdoor krijg je steeds dieper begrip van een tekst. Je krijgt ook praktische voorbeelden die je direct in je eigen groep kunt toepassen. Aan het eind van de workshop weet je wat Close Reading is en heb je ideeën opgedaan voor je eigen school of groep. Begrijpend luisteren en lezen wordt weer leuk voor jou als leerkracht en je leerlingen door de variatie in teksten en werkvormen.

INSCHRIJVEN

Wil je aan een workshop meedoen, dan moet je je daarvoor vooraf aanmelden. Klik hier voor het aanmeldingsformulier of stuur een e-mail met je naam, de school waar je werkt en de naam van de workshop naar academie@stichtingrobijn.nl.