Leren Zichtbaar Maken: de basis

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 09/12/2020
15:15 - 16:45

Locatie
De Torenuil

Categorieën


Geïnspireerd door de onderzoeken en conclusies van de Nieuw Zeelandse prof. John Hattie werken alle Robijnscholen met Leren Zichtbaar Maken. Ben je nog niet bekend met Leren Zichtbaar Maken? Dan is deze workshop iets voor jou.

Leren Zichtbaar Maken doet iedere school op zijn eigen manier. Het boek Visible Learning van professor John Hattie ligt er aan ten grondslag. Door in een metastudie de resultaten van heel veel andere studies met elkaar te combineren, ontdekte hij wat werkt en wat niet in het onderwijs. Deze kennis vormt de basis voor Leren Zichtbaar Maken.

Wat leer je

Tijdens deze workshop leer je hoe je leerlingen meer kunt betrekken bij hun eigen leerproces. Het gaat bijvoorbeeld over het werken met een datamuur en succescriteria gekoppeld aan leerdoelen. Door middel van praktijkvoorbeelden krijg je meer zicht op wat Leren Zichtbaar Maken aan de ontwikkeling van kinderen bij kan dragen. Hattie adviseert om naar jouw eigen onderwijs te kijken door de ogen van de leerling en bewijzen te verzamelen over de impact die jouw lessen hebben. Ook de zichtbaar lerende leerlingen komen aan bod. Hoe zorg je ervoor dat zij hun eigen leraar worden?

Verder wordt er aandacht besteed aan effectieve feedback geven, de bevlogen leraar en de ‘Leren Zichtbaar Maken’-school.

INSCHRIJVEN

Wil je aan een workshop meedoen, dan moet je je daarvoor vooraf aanmelden. Klik hier voor het aanmeldingsformulier of stuur een e-mail met je naam, de school waar je werkt en de naam van de workshop naar academie@stichtingrobijn.nl.