Mediawijsheid: mediaopvoeding doe het maar eens

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 04/03/2021
15:15 - 16:45

Locatie
Bestuurskantoor

Categorieën


Onze leerlingen zijn dagelijks in de weer met smartphones, tablets, sociale media en games. Ze beleven veel plezier en doen allerhande kennis op. Ze spelen samen strategische spelletjes, delen lief en leed online, zoeken grenzen op en laten zich inspireren door social influencers. Maar toch maken we ons zorgen.

Wat leer je

We vragen ons bijvoorbeeld af of het wel zo goed is, om zoveel tijd te besteden aan internet. Leerlingen lijken meer afgeleid en het leesniveau gaat achteruit. Ook zien we jongeren video’s en foto’s bekijken en delen, die ze, gezien hun leeftijd en ontwikkeling, niet altijd op waarde kunnen schatten. Tijdens de workshop wordt inhoudelijke kennis afgewisseld met korte, activerende opdrachten. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Nieuwste trends en ontwikkelingen op gebied van mediawijsheid
  • De grote aantrekkingskracht van nieuwe media op kinderen
  • Wat zeggen specialisten over het effect van (intensief) mediagebruik op gezondheid, concentratie en gedrag?
  • Online platformen en social influencers: hoe beïnvloeden zij?
  • Games, social media en groepsdruk 2.0
  • Praktische handvatten en (gratis) les ideeën om kinderen te begeleiden tot bewuste, kritische gebruikers van nieuwe media

INSCHRIJVEN

Wil je aan een workshop meedoen, dan moet je je daarvoor vooraf aanmelden. Klik hier voor het aanmeldingsformulier of stuur een e-mail met je naam, de school waar je werkt en de naam van de workshop naar academie@stichtingrobijn.nl.