Microsoft365: Leerlingen met een hulpvraag

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 28/10/2020
15:15 - 16:45

Locatie
Bestuurskantoor

Categorieën


Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van taal of lezen, kunnen baat hebben bij de bijzondere functionaliteiten van Microsoft365. In deze workshop leer je welke extra faciliteiten er zijn.

Wat leer je

In deze training behandelen wij alle bijzondere functionaliteiten van Microsoft365 die handig zijn om leerlingen met een hulpvraag beter te kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan leerlingen met dyslexie of taalachterstand.

Voorbeelden van functionaliteiten zijn het voorlezen van het document, het beeldwoordenboek, werken met lettergrepen, zelfstandige naamwoorden, werkwoorden, maar ook andere kleur achtergrond en grotere letters, vertalen, et cetera.

De functionaliteiten zijn niet alleen taalgericht, ook op het gebied van rekenen bestaan er functies. Al deze functionaliteiten zitten in de diverse Microsoft365 onderdelen waarvan de bekendste OneNote en Word zijn.

INSCHRIJVEN

Wil je aan een workshop meedoen, dan moet je je daarvoor vooraf aanmelden. Klik hier voor het aanmeldingsformulier of stuur een e-mail met je naam, de school waar je werkt en de naam van de workshop naar academie@stichtingrobijn.nl.