ONLINE: Werken met een meldcode W2019

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 31/08/2020 - 30/06/2021
00:00

Categorieën


Als leerkracht heb je soms zorgen over kinderen. Krijgt het kind thuis wel voldoende aandacht? Kan het veilig opgroeien? In deze cursus leer je wat je kunt doen als je zulke zorgen hebt.

Wat leer je

De cursus start met uitleg over de verschillende vormen van kindermishandeling. Je leert hoe kindermishandeling kan ontstaan en wat de gevolgen ervan kunnen zijn. Vervolgens leer je welke signalen kunnen wijzen op een onveilige opvoedsituatie en wat je met deze signalen kunt doen.

Je maakt kennis met de Wet meldcode en de vijf stappen van een meldcode. Aan de hand van herkenbare casuïstiek leer je wat deze stappen inhouden. Door de interactieve werkvormen ga je zelf actief aan de slag. De werkvormen worden afgewisseld met animaties en videofragmenten.

Aanbieder Augeo.nl heeft ook andere cursussen voor leerkrachten basisonderwijs, bijvoorbeeld over pesten. Die kun je ook doen als je je hebt ingeschreven voor de Meldcode. Je mag je ook aanmelden bij de academie voor een andere cursus bij Augeo dan de Meldcode. Als er op 1 november nog plaatsen over zijn, krijg je een inlog toegestuurd. Je vindt een overzicht van het aanbod op www.augeo.nl/nl-nl/lidmaatschappen/onderwijs/primair-onderwijs/inhoud-lidmaatschap.

INSCHRIJVEN

Wil je aan een workshop meedoen, dan moet je je daarvoor vooraf aanmelden. Klik hier voor het aanmeldingsformulier of stuur een e-mail met je naam, de school waar je werkt en de naam van de workshop naar academie@stichtingrobijn.nl.