Starten met internationalisering op de basisschool

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 18/11/2020
15:15 - 16:45

Locatie
OBS de Plantage

Categorieën


Op steeds meer basisscholen dringt het besef door dat leerlingen moeten worden voorbereid op onze internationale wereld. Internationaal competent zijn in oriëntatie, kennis, communiceren, reflecteren en samenwerken is nodig om effectief te functioneren in de hedendaagse maatschappij. Dit past ook prima binnen de drie doeldomeinen van het onderwijs (kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming).

Wat leer je

In deze workshop leer je wat internationalisering in het basisonderwijs is en welke activiteiten je daarvoor kunt inzetten. Omdat internationalisering iets is dat je met zijn allen moet doen, reiken we je argumenten aan waarmee je jouw collega’s kunt overtuigen van het belang en nut van internationalisering. Daarnaast laten we zien welke subsidies ervoor kunnen zorgen dat je voldoende financiële ruimte hebt om de internationalisering goed vorm te geven.

INSCHRIJVEN

Wil je aan een workshop meedoen, dan moet je je daarvoor vooraf aanmelden. Klik hier voor het aanmeldingsformulier of stuur een e-mail met je naam, de school waar je werkt en de naam van de workshop naar academie@stichtingrobijn.nl.