Zichtbaar Leren (starters)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 15/01/2020
15:00 - 16:30

Locatie
De Torenuil

Categorieën


Geïnspireerd door de onderzoeken en conclusies van de Nieuw Zeelandse prof. John Hattie werken alle Robijnscholen met Leren Zichtbaar Maken. Ben je nog
niet bekend met Leren Zichtbaar Maken? Dan is deze workshop iets voor jou.

Leren Zichtbaar Maken doet iedere Robijnschool op zijn eigen manier. Het boek Visible Learning van professor John Hattie ligt er aan ten grondslag. Door in een metastudie de resultaten van heel veel andere studies met elkaar te combineren ontdekte hij wat werkt en wat niet in het onderwijs. Deze kennis vormt de basis voor Leren Zichtbaar Maken.

Wat leer je

Tijdens deze workshop leer je hoe je leerlingen meer kunt betrekken bij hun eigen leerproces. Het gaat bijvoorbeeld over het werken met een datamuur, succescriteria gekoppeld aan leerdoelen. Door middel van praktijkvoorbeelden krijg je meer zicht op wat een ‘Leren Zichtbaar Maken’- school aan de ontwikkeling van kinderen bij kan dragen. Hattie adviseert om naar jouw eigen onderwijs te kijken door de ogen van de leerling en bewijzen te verzamelen over de impact die jouw lessen hebben. Ook de zichtbaar lerende leerlingen komen aan bod. Hoe zorg je ervoor dat zij hun eigen leraar worden?

Verder wordt er aandacht besteed aan effectieve feedback geven, de bevlogen leraar en de ‘Leren Zichtbaar Maken’-school.

Door wie

Deze workshop wordt gegeven door Ine Vermeer (directeur van De Torenuil) en Annemieke Verweij (directeur van daltonschool De Meander)

Bookings

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.