Let’s Do It Kids op Toonladder Z

‘Wat is zwerfafval?’ Dat was een van de vragen die wethouder Marieke Schouten donderdagochtend stelde aan de leerlingen van OBS De Toonladder Zuilenstein. De school had haar uitgenodigd om de aftrap te doen van de themaochtend  over zwerfafval en plastic soep van Let’s do it kids.

Om de kinderen meteen helemaal te betrekken bij het onderwerp deden leerlingen van groep 7 en groep 8, onder toeziend oog van de rest van de school en ouders, een spelletje Ren-je-rot tegen elkaar. Daarbij moesten zij meerkeuzevragen over afval beantwoorden. De hele school mocht voorzeggen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. De vragen waren best pittig. Zo moesten de leerlingen bijvoorbeeld raden hoe lang de natuur er over doet om een stukje kauwgom te verteren. Over het juiste antwoord, 20 jaar maar liefst, was de verbazing van de gezichten af te lezen.

Met 1 punt verschil ging groep 8 er uiteindelijk met de eindzege vandoor. Ze kregen van de wethouder een certificaat uitgereikt dat ze in de klas mogen ophangen. Na nog een slotwoordje van directeur Bob Koopman gingen alle leerlingen naar de klassen om daar de hele ochtend verder te leren over zwerfafval en plastic soep.

De storytellers van Let’s Do It Nederland hebben een vorm van belevingsonderwijs ontwikkeld, die er op gericht is om de hele school in één ochtend met de diverse aspecten van het (zwerf)afval in aanraking te brengen. Iedere groep gaat op zijn eigen niveau aan het werk.

Met zijn allen bij antwoord C

Wie heeft er de meeste punten verzameld?

En natuurlijk een foto van de winnaars