OBS ’t Kasteel wint derde prijs BlindSpot rap!

Hoe maak je kinderen bewust van het gevaar van de dode hoek van vrachtwagens en bussen? Door lessen en een heuse rapwedstrijd. De derde editie van BlindSpot leverde OBS ’t Kasteel de derde prijs in de provincie Utrecht op.

Evi, Naomi en Maria uit groep 8 van ’T Kasteel wisten nog niet dat ze een prijs gewonnen hadden toen directeur Femke van den Brink ze naar voren riep tijdens het eindfeest op het schoolplein. Maar toen ze gastdocenten Eric en Robert van TrafficSkills in het oog kregen, ging er al snel een belletje rinkelen. In de BlindSpot lessen over de dode hoek bij vrachtwagens en bussen hadden ze een rap geschreven en een filmpje daarvan ingestuurd voor de rapcontest. Van de 25 inzendingen bleken zij de derde prijs te hebben gewonnen. Ze waren blij verrast met hun prijs en de beker die zij uitgereikt kregen door loco-burgemeester Bekker.

Gastdocenten Eric en Robert van TrafficSkills bezochten bijna 400 groepen in de provincie Utrecht, om kinderen de gevaren bij te brengen van de dode hoek. Met schaalmodellen en technische snufjes laten ze de leerlingen zien en ervaren hoe ze het beste zichtbaar zijn voor chauffeurs van vrachtwagens, bussen en andere voertuigen.

“Door de rap blijft de boodschap hangen en onthouden ze goed wat ze moeten doen wanneer ze op de fiets een vrachtwagen tegenkomen.” De leerlingen hebben hun rap gefilmd en ingestuurd voor de rapwedstrijd die aan de les verbonden is. ‘Blijf uit de buurt, rechts achter de vrachtwagen of bus staan’, luidt het advies.