’t Kasteel opent groen schoolplein

Op 24 mei hebben de leerlingen van openbare basisschool ’t Kasteel hun prachtige nieuwe groene schoolplein geopend. Ze mochten deze week al even kennis maken met alles wat er vanaf nu op het plein te doen is. Vooral de waterpomp en de waterstroom die daardoor ontstaat, leverde al veel speelplezier op. Maar er kan ook geklommen en gebalanceerd worden, gespeeld met de buitenkeuken of ontspannen op de hangmat. Kortom, de tijd van alleen rennen en met een bal spelen op het schoolplein is voorgoed voorbij op ’t Kasteel.

Lekker buitenspelen is één van de pijlers van ‘t Kasteel. Het voormalige plein paste niet bij de visie van deze pijler. Want als je buiten bent moet je kunnen spelen, samenwerken en ontdekken. Nieuwsgierig kunnen zijn en nieuwsgierig kunnen worden. Kinderen kunnen zich buiten ontspannen en ze kunnen buiten ook werken. De afgelopen maanden is er samen met Suzanne van designbureau van Ginneken en Rolf en zijn mannen van de Balvert groep hard gewerkt aan het nieuwe plein.

Naast dat dit plein heel mooi past bij de visie en de pijlers van de school, is het ook een meerwaarde voor de wijk, waar beperkte speelgelegenheid is die uitdaagt tot spelen, ontdekken en ontspannen.