´t Kasteel opent haar deuren

Een nieuw schooljaar, een nieuwe naam, een nieuw begin! Maandag 27 augustus 2018 gaat de boeken in als een mijlpaal in het bestaan van de openbare basisschool in het centrum van IJsselstein. De Touwladder heet vanaf dat moment namelijk openbare basisschool ´t Kasteel. In het bijzijn van onder andere de burgemeester en de wethouder van onderwijs onthulde schooldirecteur Femke van den Brink op het schoolplein de nieuwe naam en het bijbehorende logo aan de ouders en leerlingen van de school.

In de weken voorafgaand aan deze feestelijke gebeurtenis is er keihard gewerkt aan ´t Kasteel. Om alle veranderingen die nodig waren voor deze nieuwe start in goede banen te leiden werd zelfs de zomervakantie voor een deel opgeofferd. En het resultaat mag er zijn. De school heeft niet alleen een nieuwe naam en een prachtige nieuwe huisstijl, ook op andere vlakken wordt er een nieuwe start gemaakt.

Zo is er voor de leerlingen vanaf dit schooljaar programma Aan de slag met je talent. Samen met onder andere NeoDoen, Dansja, Juf & Mees, Bieb IJsselstein, Mad Science en Sana-Yoga is een fantastisch aanbod neergezet voor de kinderen van de school.  Zo biedt de school haar leerlingen meer dan alleen de reguliere vakken. Natuurlijk zijn rekenen, taal, spelling en lezen ontzettend belangrijk en blijft de focus daar natuurlijk liggen. Maar ook op andere vlakken is het belangrijk dat kinderen zich blijven ontwikkelen, binnen hun mogelijkheden, en willen leren.

Ook onderwijsinhoudelijk zijn er verbeteringen doorgevoerd. De Engelse lessen worden voortaan van groep 1 tot en met groep 8 door een vakleerkracht gegeven, waardoor de leerlingen nog intensiever in contact kunnen worden gebracht met deze o zo belangrijke taal. Daarnaast heeft de school een beeldend kunstenares aangetrokken om eens per twee weken de kinderen mee te nemen in een wereld van fantasie, creatie en anders kijken naar de werkelijkheid.

Wilt u meer weten over ´t Kasteel? Surf dan naar www.basisschooltkasteel.nl.